Mijn doel is;

Mensen helpen om meer uit het leven te halen. Om deze levenskracht te stimuleren, bied ik verschillende trajecten aan. Je beweegt het lichaam (fysiek) en stimuleert het denken (mentaal). Daarmee creëren we autonomie, verbind je je met je omgeving en maak je gebruik van jouw sterke eigenschappen. Bij elk traject reik ik tools aan waarmee je het beste uit jezelf naar boven kunt halen. Het resultaat is dat je je energieker voelt. Je bent gemotiveerd om doelen te stellen en moeite te doen die te halen. Bovendien ben je veerkrachtig genoeg om met beter met ups en downs om te gaan.

Mijn werkwijze is:

Eerlijk en verantwoordelijk
Als vitaliteitsprofessional en mens wil ik er graag, op een ethische en verantwoorde wijze, zijn voor mijn cliënten. Ik verkoop geen wonderen of snelle oplossingen. Ik wil niet hypen maar vooral helpen.

Helpend en ondersteunend op wijsheid
Ik probeer zo goed als mogelijk  ervaringen van mijzelf, collega’s en de wetenschap te volgen betreffende mijn aanpak. Ik beperk me niet tot één studie maar werk vanuit het beste wetenschappelijke bewijs, met de minste aannames.

Creatief, natuurlijk en uitdagend
Kijkende naar de persoon en de context probeer ik in de aanpak er voor mijn cliënt een persoonlijke beleving van te maken op een zo’n natuurlijk mogelijke manier. Het kunnen improviseren vraagt van de cliënt en mijzelf de nodige uitdaging. Het werken in een natuurlijke omgeving heeft voor mij een grote voorkeur. 

Duurzaam
Een traject kent een logische opbouw door eerst het doel te gaan verkennen. In het blok ‘verkennen’ ga je onderzoeken wat je er zoal al eerder aan hebt gedaan. Wat ging er goed. Wat ging er minder goed. Deze kennis neem je mee in je aanpak.
Om het doel uiteindelijk te gaan verwezenlijken zal je bepaalde dingen in je gedrag  anders moeten gaan doen. Dit doe je in het blok ‘veranderen’. Vooral die dingen veranderen die ervoor zorgden dat het de vorige keer misging.
Deze veranderingen wil je ook blijven volhouden. Om beter vol te houden zullen er wellicht andere vaardigheden worden gevraagd die je nog niet of onvoldoende beheers.  Deze zullen in het blok ‘volhouden’ extra worden getraind.  Met verkennen, veranderen en volhouden werken we vooral naar de lange termijn toe.

Professioneel
Om de kwaliteit te waarborgen  sta ik geregistreerd bij de Beroepsvereniging voor vitaliteitsprofessionals, BOvV. Ik volg jaarlijks verplichte bijscholingen bij het kennisinstituut voor vitaliteit, Chivo te Utrecht. Zo nodig is er contact cq. samenwerking met huisarts, fysiotherapeut, Psycholoog/therapeut, leefstijlcoach en andere zorgprofessionals in het belang van mijn cliënten.

 

 

Waar sta jij in het leven?

1. Verkennen

Voordat je met jezelf aan de slag gaat, maak je de balans op. Waar sta je op dit moment in het leven?
lees meer

2. Veranderen

Om te veranderen moet je in beweging komen. Dat kan spannend, vermoeiend of zelfs pijnlijk zijn. Het vraagt moed.
lees meer

3. Volhouden

Kennis van je sterke eigenschappen en persoonlijke waarden helpen je bij goed vol te houden.
lees meer