Leven op de automatische piloot is comfortabel. Toch wil je veranderen. Misschien wil je meer zelfvertrouwen krijgen, ontdekken wat je wil in het leven of investeren in je gezondheid. Nieuwe gewoontes inpassen in je dagelijkse leven kan spannend, moeilijk of zelfs pijnlijk zijn. Een steuntje in de rug kan je helpen die obstakels te nemen.

Peter de vitaliteitscoach

Een ervaren vitaliteitscoach weet uit ervaring waar je zoal tegenaan kunt lopen. Hij luistert, draagt oplossingen aan en helpt je de juiste stappen zetten vanuit jouw eigen expertise. Die inspiratie plus een dosis gezond enthousiasme helpen jou bij het behalen van je doelen.

 

Veranderen… Stap voor stap!

De eerste stap

Wij mensen zijn gewoontedieren. Onze gewoontes zorgen ervoor dat we over de dagelijkse gewoontes weinig hoeven na te denken en daarmee zonder al te veel moeite de dag door kunnen komen. Hierin zitten ook ongewenste gewoontes die we willen veranderen. Van deze ongewenste gewoontes zullen we eerst bewust moeten worden om ze vervolgens te kunnen veranderen in nieuwe gewenste gewoontes.

De tweede stap

Met het veranderen van de nieuwe gewoontes ga je stukje bij beetje de nieuwe gewoontes inpassen in je dagelijkse leven. Vervolgens wapen je, je tegen de op de loer liggende afleidingen. Deze stap vraagt moed, focus en doorzettingsvermogen.

De derde stap

Je zet de puntjes op de i. Je gaat intensiever werken aan je nieuwe gewoontes. De focus ligt hier op het volhouden. Tijdens de verschillende stappen krijg je oefeningen mee om het veranderproces goed te kunnen gaan borgen in je dagelijkse leven. Deze uitgewerkte opdrachten dienen dan als naslagwerk, zodat je ze erbij kunt pakken als je dreigt terug te vallen in je oude gewoontes.