Om te veranderen moet je in beweging komen. Dat kan spannend, vermoeiend of zelfs pijnlijk zijn. Het vraagt moed. Leven op de automatische piloot is nu eenmaal comfortabel. Ik help je graag de routes op het gebied van vitaliteit, gezondheid en fitheid te bewandelen, die je stap voor stap brengen waar je wilt komen. Met het helpen bij jouw uitdagingen tijdens moeilijke stappen en het aanbieden van krachtig tools, is er een goede samenwerking vanuit ieders expertise.

Stap voor stap veranderen

De eerste stap

Wij mensen zijn gewoontedieren. Onze gewoontes zorgen ervoor dat we over de dagelijkse gewoontes weinig hoeven na te denken en daarmee zonder al te veel moeite de dag door kunnen komen. Hierin zitten ook ongewenste gewoontes die we willen veranderen. Van deze ongewenste gewoontes zullen we eerst bewust moeten worden om ze vervolgens te kunnen veranderen in nieuwe gewenste gewoontes.

De tweede stap

Met het veranderen van de nieuwe gewoontes ga je stukje bij beetje de nieuwe gewoontes inpassen in je dagelijkse leven. Vervolgens wapen je, je tegen de op de loer liggende afleidingen. Deze stap vraagt moed, focus en doorzettingsvermogen.

De derde en laatste stap

Je zet de puntjes op de i. Je gaat intensiever werken aan je nieuwe gewoontes. De focus ligt hier op het volhouden.

Tijdens de verschillende stappen krijg je oefeningen mee om het veranderproces goed te kunnen gaan borgen in je dagelijkse leven. Deze uitgewerkte opdrachten dienen dan als naslagwerk, zodat je ze erbij kunt pakken als je dreigt terug te vallen in je oude gewoontes.