De vitabreak

Hoewel het begrip vitaliteit tegenwoordig vooral als onlosmakelijk verbonden met gezondheid wordt gepresenteerd, associeer ik het juist met meer uit het leven halen. Dat kan op jonge en op oudere leeftijd, maar dat kan ook bij ziekte. Daarmee koppel ik vitaliteit los van leeftijd en gezondheid. Meer leven is het gevolg van het ervaren van keuzevrijheid en het hebben van een richting in het leven.

Om een richting op de kunnen gaan is het belangrijk in beweging te komen en vooral ook te blijven, fysiek en mentaal. Hoe verder of diepgaander je er voor wil gaan, des te meer er van je gevraagd wordt om in beweging te blijven. Dan hebben we het niet over uitputtende trainingssessies met touwen, kettlebells en burpees of een stevige intervalrun door de polder.

Aangezien we tegenwoordig steeds meer zitten, omdat het werk erom vraagt (beeldscherm) of onze vrije tijd ons verleid  tot zitten(bv. Netflix, Games), is het goed te realiseren dat dit ook consequenties kan hebben voor ons beweegapparaat en het cognitief functioneren in ons denken en handelen. Hoe makkelijker en vrijer je je kan blijven bewegen hoe groter je de mogelijkheden blijft voor de goede en mooie dingen van het leven.

Zie hier een impressie van de vitabreak
https://youtu.be/9EJNIknBT0I

Met de dagelijkse vitabreak bij langdurige zittende en statische werkmomenten maak  je het lichaam mentaal en fysiek vrij. Als je meer wil weten van mijn werk als vitaliteitscoach, neem gerust contact op.