Heel veel mensen uit mijn omgeving vragen mij wat ik nu precies doe. Zeker na mijn verandering van mijn nieuwe bedrijfsnaam; Peter van Lit, Fysieke en mentale coaching.

Met mijn oude naam De LIJVbeweegcoach was het vaak al duidelijk, door het woord beweeg in mijn bedrijfsnaam te gebruiken, dat ik vooral bezig was met het trainen en in beweging zetten van mensen om hun leefstijldoelen te halen. Zoals afvallen, helpen bij het beginnen met sporten, trainen bij rugklachten en fitter worden. Waar ik met veel plezier en succes vele mensen goed heb mogen helpen. Echter zag ik ook veel mensen worstelen met het volhouden en uiteindelijk ook weer moeten afhaken.
In de afgelopen jaren zijn er vele beweeghypes en dieetvormen langsgekomen die het leven ongetwijfeld een stuk gezonder hebben gemaakt. In principe zijn de meeste initiatieven ook prima. Maar de doelen volhouden is een heel ander verhaal… daar gaat het vaak mis jammergenoeg.

Bundeling 30 jaar ervaring en nieuwe inzichten

Inmiddels in mijn ruim 30 jaar dat ik me met het mensen in beweging zetten bezighield zoals; Brisk walking, Aquajogging, (medisch)fitness, Start to Run, Nordic walking, Spinning, Circuittraining, Personaltraining, Zwemmen, Bootcamp, Diabetes leefstijlgroepen, enz. vond ik het tijd om mijn opgedane kennis en ervaring te bundelen en te gaan combineren met de nieuwste kennis betreffende vitaliteit en dat gaan aanbieden in nieuwe diensten in de vorm van Fysieke & Mentale (vitaliteits)coaching. Het aanbieden van deze diensten doe ik individueel, in smallgroup en op de werkvloer.

Vitale levensvoorwaarden

Voordat we met het eigenlijke doel aan de slag gaan kijken we eerst naar onze vitale levensvoorwaarden. Voorwaarden in de vorm van basisbehoeften. Basisbehoeften die er voor moeten zorgen dat er bijvoorbeeld dagelijks voldoende energie is. Dat je op de juiste momenten scherp en alert bent. Dat er een goede balans is tussen werk en privé. Voldoende tijd doorbrengen met familie en/of vrienden. Zeker in deze huidige snelle maatschappij vraagt dat wel de nodige uitdagingen. Op het moment dat die goede controle er is, grip op je leven, dan  kun je met meer succes bijvoorbeeld die leefstijldoelen gaan aanpakken, wekelijks je trainingsrondjes gaan maken  en dit allemaal ook nog eens beter gaan volhouden.

Coaching

Als coach onderzoeken we eerst waar je staat in het leven. Ben je dagelijkse aan het overleven (veel stress, weinig slaap, geen overzicht, weinig in beweging) of sta je goed in het leven en ben je juist zoekende naar nieuwe of je oude passies of zoek je andere zingevende activiteiten die je leven verder kunnen verrijken? Hier gaan we vervolgens mee aan de slag. Het aan de slag gaan staat vooral in het teken van fysiek in beweging komen om mentale processen meer kracht te geven om daadwerkelijk te gaan slagen in je fysieke & mentale doelstellingen.

Naast het geschreven woord deel ik hier nog een filmpje met een visueel beeld van mijn werkzaamheden. Ben je benieuwd naar een praktische werkwijze , neem dan vrijblijvend contact op of bezoek mijn workshops.