Een aantal weken geleden kreeg ik een man in mijn praktijk. Hij was de zestig gepasseerd en heeft een verantwoordelijke functie. Hij vindt zijn werk nog steeds heel leuk. Echter bemerkt hij bij zichzelf dat zijn dagen en werkzaamheden hem steeds meer energie vragen en maakt zich bovendien een beetje zorgen over zijn toekomst als het werk gaat stoppen en hij mag gaan genieten van zijn pensioen. “Hoe vul ik dan mijn dagen?” Hij had eigenlijk twee hulpvragen. Hoe blijf ik energiek op mijn werk en hoe hou ik mijn leven ook boeiend zonder werk. De hulpvragen op het gebied van energie en motivatie en andere levensvragen krijg ik regelmatig te horen.

Met het aanbieden van persoonlijke sessies of groepssessies slaag ik er vaak in, de mensen te helpen om in beweging te komen, richting te kiezen en zo meer uit het leven te halen. Tegenwoordig valt het niet mee die dingen uit het leven te halen die het echt de moeite waard voor je maken.  Bijvoorbeeld de opdracht “Schrijf eens 100 dingen op van dingen die je nog graag zou willen doen in je leven”, lijkt in het begin moeilijk. Echter door even bij jezelf stil te staan en de juiste vragen te stellen, komen de doelen al snel met bosjes tegelijk opborrelen. Deze doelen geven je uiteindelijk de gewenste richting. Een richting die je (weer) in beweging brengt naar een autonoom en zinvol leven.

Van overleven naar leven.

‘Breng je leven in beweging’ zijn  fysieke en mentale coachsessies die worden gegeven in kleine persoonlijke groepen. Het algemene doel is om aan de slag te gaan met de vitale basisbehoeften. De behoeften die ervoor zorgen dat je meer regie krijgt over je leven, om er zoveel mogelijk uit te halen.  Om dat te bereiken moet voldaan worden aan een aantal basisvoorwaarden. Voorwaarden zoals autonomie (de regie hebben over jezelf en zoveel mogelijk in eigen handen hebben), sociale binding (in contact met de wereld staan) en zelfvertrouwen (om je doelen te kunnen verwezenlijken). De mate waarin je aan die voorwaarden voldoet, bepaalt in hoeverre je kunt groeien naar een goed en fijn leven. Waarin je niet langer, zoals zovelen, dagelijks achter de feiten blijft aanlopen door o.a. vermoeidheid, stress en ontbrekende daadkracht.

In beweging komen

Bij het intakegesprek (1-op-1) kijken we waar je nu staat. Sta je onder de streep – dagelijks overleven – of sta je boven de streep: lekker leven? Waar je je ook bevindt, onder de streep of boven de streep, vaak zul je in beweging moeten komen om iets te veranderen of te bereiken. Onder de streep zijn we tijdens de training vooral bezig met het opheffen van tekorten in je autonomie, meer tijd maken voor vrienden, meer aandacht creëren voor jezelf. Maar ook met het verbeteren van je slaapkwaliteit en meer in beweging zijn, om zo focus en daadkracht te verhogen. Boven streep gaan we vooral aan de slag met juist meer inhoud en richting geven aan je leven door passievolle of andere zingevende activiteiten.

Persoonlijke aandacht

Tijdens 1-op-1-sessies en  groepsbijeenkomsten gaan we aan de slag met energie, motivatie en veerkracht. In de sessies zullen er ook fysieke beweegactiviteiten zijn om je er zo helemaal met volle aandacht in te kunnen laten staan.