Handleiding voor het leven

Een beter leven staat kort vertaald voor; vrij, veerkrachtig en zinnig in het leven staan. Iedereen kent in zijn leven wel momenten dat je ‘struikelt’ over het leven zoals ook momenten dat we de ‘wind mee’ hebben. Een traject is een soort handleiding voor je persoonlijke leven rondom werk- en privésituaties met interessante inzichten en praktische tools. Hoe mooi zou het zijn als je voor speciale levensgebeurtenissen de nodige kennis en vaardigheden hebt om hier op een adequate wijze mee om te kunnen gaan.

Mooie ontdekkingsreis

In een ‘Beter leven’ traject met passie en zingeving leer je jezelf ontdekken van wat je echt leuk vind en waar je goed in bent. Je ontdekt (weer)activiteiten die je leuk vind en graag wil doen. Met deze inzichten kun je je leven meer richting en energie geven om zo het verschil te kunnen maken voor jezelf en anderen.

Vechten of vluchten

Soms loopt een ‘reis’ niet zoals je zelf zou willen en word je geconfronteerd met de mindere kanten van het leven. In het ‘Beter leven’ met veerkracht traject, leer je ook je ‘negatieve’ kanten kennen die je, waar je niet altijd bewust van bent, inzet bij een tegenslag. Bij tegenslag kun je er voor kiezen om te ‘vluchten’ of juist te vechten. In dit hersteltraject ontwikkel je zo meer veerkracht om je tegenslag meer dragelijk te maken en zo beter te kunnen herstellen.

‘Beter Leven’

Gaat over vitaliteit of te wel het creëren van een autonoom en zinvol leven. Je wordt vooral mentaal in beweging gezet naar meer persoonlijke groei. Hiermee neem je daadkrachtiger de leiding over je eigen leven. Je krijgt de tools om bijvoorbeeld beter met stress om te gaan, energie op te bouwen en de juiste dingen doen die je leven meer richting en plezier kunnen geven. Fysieke oefeningen binnen een Beter leven traject dienen vooral als ondersteuning van de aanpak.

 ‘GezondFit’

Staat vooral in het teken van gezondheid of te wel het verlagen van de kans op ziek worden en het verminderen van klachten. Met de aandacht voor bewust eten, voldoende bewegen en functioneel trainen verhogen we de kwaliteit van leven, voor nu en later.
We komen vooral ook fysiek en conditioneel in beweging. We dagen lichaam en geest op een gezonde manier uit. Hiermee worden verschillende lichaamsprocessen  geprikkeld en belast voor een betere gezondheid en fitheid.

Fysiek & mentaal spelen

Mijn werkwijze gaat als volgt. Er is eerst een kennismaakgesprek. Hierin bespreken we je wensen zoals; waar je heen wil en wat ik voor je kan betekenen. Vervolgens stellen we de hulpvraag vast. Aan de hand van de hulpvraag krijg je advies betreffende het soort traject, ‘Beter leven’ of GezondFit. Na deze kennismaking volgt er dan wel of niet een intake en wordt de hulpvraag verder uitgewerkt in een plan.